DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI SECTOR 4

 

 

 

Telverde TELEFONUL COPILULUI - 0800.030.444

   Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 informează cetățenii Sectorului că, pentru situații în regim de urgență, a pus la dispozița publicului un numar gratuit, TELEFONUL COPILULUI - 0800030444 (apel gratuit în toate rețelele fixe și mobile nationale).

   Serviciul telefonic intitulat Telefonul Copilului se adresează tuturor locuitorilor sectorului 4 care cunosc copii aflați în situații dificile: copii abuzați, neglijați, exploatați. Aceștia pot suna la orice oră, inclusiv în perioada  sărbatorilor legale,  să sesizeze situația urgentă în care se află copilul și coordonatele acestuia, pentru ca inspectorii serviciului să poată interveni în cel mai scurt timp.

   De asemenea, inspectorii care asigură serviciul non-stop, specialiști cu experiență în protecția copilului - asistenți sociali și psihologi,  vor oferi consiliere în vederea asigurării unei cât mai eficiente depășiri a situației de criză în care se află copilul și familia acestuia.

   Menționăm că specialiștii serviciului colaborează în soluționarea cazurilor cu Poliția Sectorului 4, cu serviciul 112, cu spitalele pentru copiii din capitală și centrele de primire în regim de urgență.

Cei care se află în situații dificile sau care cunosc copii exploatați sau neglijați pot accesa linia telefonică gratuită la numărul: 0800030444

   Echipa mobilă de inspectori acționează și la apeluri anonime, cu condiția ca sesizarea să conțină coordonate și date pertinente: tipul abuzului, situația copilului, locația exactă, modalitatea prin care persoana care apelează a ajuns să cunoască situația.