DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI SECTOR 4

 

 

 

Cardul European de Dizabilitate

 

     Stimați cetățeni, Direcția Generală de Asistență Social și Protecția Copilului sector 4, informează persoanele cu dizabilități de pe raza sectorului 4 că, începând de astăzi, 20.10.2016, se vor putea depune cererile pentru obținerea cardului European pentru Dizabilitate.

     Cardul European pentru Dizabilitate este instrumentul prin care persoanele cu nevoi speciale pot beneficia de acces gratuit la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber, în statele membre ale Uniunii Europene, participante la proiectul “Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în România și Europa”. Țările incluse în acest proiect, pe lângă România, sunt Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda și Malta.

     Scopul proiectului este facilitarea mobilității transnaționale prin intermediul emiterii Cardului European pentru Dizabilitate. Proiectul se adresează unui grup țintă de 50.000 de persoane cu dizabilități din România. Tot câte 50.000 de astfel de carduri vor fi emise în alte șapte țări din UE. Proiectul reprezintă un model pilot la nivel european pentru asigurarea incluziunii sociale prin participarea la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber a persoanelor cu dizabilități, în România și în alte state membre UE participante în proiect.

     De acest card pot beneficia persoanele cu dizabilități (copii și adulți), în baza certificatului de încadrare într-un grad de handicap (grav, accentuat, mediu sau ușor).

     Cardul este nominal, netransmisibil, se eliberează doar la cerere în aproximativ 60 de zile, fiind valabil de la 01 ianuarie 2017 până în luna august 2020.

     Cerere tip - descarcă

     Persoanele interesate se pot prezenta la registratura instituției din Sos. Olteniței, Nr. 252-254, Bl. 151, parter (Vezi Harta), în vederea depunerii cererii tip și a unei fotografii tip buletin sau electronic, prin e-mail, prin atașarea cererii tip, semnate și scanate și a unei fotografii, pe adresa de e-mail: card.dizabilitate@dgaspc4.ro.